Update Auckland tot Toupo
Tijdens mijn verblijf in de bay of Island heb ik een dag tocht gemaakt naar Cape Reinga. Deze tocht ging via 90 mile beach. Eigenlijk is dit strandmaar 61 mile geloof ik. We hebben een stop gemaakt bij de zandduinen, waar we konden zandborden. Was echt gaaf, de weg naar boven was enorm zwaar maar je gaat met een lekkere snelheid naar beneden. Doordat er een enorm waaide, werdje gezandstraald, zat je helemaal onder het zand. Het zand zat in je neus, oren en je haar. Daarna hebben we geluncht aan het stand en zijn we door gereden naar Cape Reinga. Hier hebben we een korte wandeling gemaakt naar de vuurtoren en gekeken naar de twee samenkomende oceanen. Het kleur verschil was helaas niet goed te zien. Om de oorsprokelijke natuur bij de vuurtoren te herstelling kon je daar een boom planten. Ik heb nu mijn eigen boom in Nieuw Zeeland!
Terug in Auckland ben ik met mijn reis begonnen met de stray bus. Het was nog wel even spannen of ik van Hahei naar Raglan mee kon. Maar gelukking kwam er een plekje vrij anders had ikdrie dagenmoeten wachten opeen bus met een lege stoel.
Onze tweede dag gingen we naar Raglan, een echte surfstad. Hierdoor kon ik het niet laten om een surfles te nemen. Eerst oefen op het droge. Dat was een gemakkelijk, maar in het water is het een heel ander verhaal. Met andere woorden ik kon er niets van. Ik viel meer van de surfplank af dan dat ik er op stond. Het was een leuke ervaring maar ik hou het toch bij duiken!
De volgende gingen we met de bus via Waitomo Caves naar Maketu. Bij de Waitomo Caves heb ik de TumuTumu Toobing tocht gedaan in de grotten. Dit houdt in kruipendoor smalle gangen, klimmen over rotsen, zwemmen en lopen door het water en natuurlijke drijven op grote zwembanden door de grot. Tijdens een van detoobing gedeeltes lagen we op onze rug op de zwembanden, zonder onze lampen aan en dreven we door de glow worm grotten heen.Net een sterren hemel echt gaaf. Na drie uur onder de grond zagen we de zon, was nog mooi weer geworden ook. Na het toobing avontuur zijn we naar Maketu gereden hier kregen we een Maori voorstelling en leerden de heren de haka en de dames de poi. Dit was super gezellig en gaaf om te leren.
Gisteren hebben we stop gemaakt in Rotorua waar ik heerlijk op mijn gemak door de staten heb gewandeld en gekeken naar de kokende modderpoelen. Dit blijft een raar gezicht. We hebben overnacht in Taupo. We kwamen hier tegen de middag aan maar omdat het zondag was zat bijna alles dicht. Dit was jammer maar we hadden een lekker rustig middagje. Nog 4 dagen te gaan op het Noorder eiland en dan op naar het Zuider eiland!
Tot de volgende up date!
Hoi Anne,
Wat een belevenissen allemaal. Intussen heb je al aardig wat mensen leren kennen. Alles wat ik van je lees lijkt mij heel bijzonder. Wij wensen je veel plezier met je volgende avontuur.
groetjes van ons allemaal
Grace