annenieuwzeeland.reismee.nl

9 daagse groepsreis

Kia ora allemaal,

Het is al weer even geleden dat ik iets van mij heb laten horen. Ik ben net terug van mijn 9 daagse groepsreis. Hieronder laat ik in een vogelvlucht zien wat ik de afgelopen 9 dagen heb gedaan.

Dag 1:

Zijn we naar het noorden gereist naar de Bays of Island. Onderweg hebben we verschillende stops gemaakt onder andere bij Goat Island, waar we gesnorkeld hebben in de marine reserve. Ook zijn we onderweg gestopt bij een oude kauri boom. Deze was mega groot. Het verhaal gaat dat als je de boom knuffelt, kust en om goed weer vraagt, dat ook krijgt. Bij ons was het uitgekomen. We hebben overnacht Paihia waar we s'avonds een gezellige BBQ hadden, om elkaar beter te leren kennen.

Dag 2:

De volgende ochtend hadden we vrije tijd om Paihia te verkennen, hier hebben we een wandeltocht van 3 uur door het mangrove bos gemaakt naar een prachtige waterval toe. In de middag zijn we op de ferry gestapt naar Urupukapuka Island. Onderweg zijn we nog door de beroemde 'Hole in the rock' gevaren.

Onderweg naar het eiland kwamen we ook nog een groep dolfijnen tegen, deze zwommen mee met de boot, echt te gek om te zien. Eenmaal op het eiland was er alleen een restaurant en een camping, hier hebben we cricket leren spelen en gerelaxed op het strand.

Dag 3:

's Ochtends vroeg op, om de stroom toeristen voor te zijn en een kajaktocht te maken langs de baaien van Urupukapuka Island. In de middag vertrokken we weer naar het vaste land. Waarna we terug gingen naar Auckland.

Dag 4:

Op naar Hahei. Hier verbleven we op een camping aan het strand. Hier hebben we een wandeltocht gemaakt naar de Cathedral Cove. Bij de Cathedral Cove hebben we heerlijk gezwommen, wat is het water hier toch koud!!!

Dag 5:

Op weg naar Rotorura hebben we nog een stop gemaakt bij Hot Water Beach waar je, je eigen hottub kan graven, maar dan moet het wel eb zijn. Aan gekomen in rotorua hebben we een heerlijk modderbad gemomen en lekker gerelaxed in de warm water bronnen. De nacht hebben we doorgebracht bij de Maori in Tamaki Village. Hier hebben we een kijkje mogen nemen in de maori cultuur en hebben we een traditionele maaltijd gegeten.

Dag 6:

Op weg naar Whakahoro hebben we een stop gemaakt bij de Huka fals en hebben we gezwommen in een warm water bron. 's Avonds hebben we doorgebracht in Blue Duck Lodge tussen de schapen. Op weg naar deze lodge kwamen we achter een kudde schappen te zitten, zeker 500 schapen. Hier heb je geen vertraging door files maar door schapen! Hier hebben we verschillede dingen gedaan: een zoektocht naar de beroemde bleu duck, niet gevonden. gekajakt en met een 4-wiel drive op naar de hoogste heuvel waar we prachtig zicht hadden over de boerderij.

Dag 7:

Vroeg op om naar hetTongariro National Park te gaan, waar we de beroemde Tongariro Alpine Crossing hebben gelopen. Deze 19 kilometer wandeling gaat over drie vulkanen. Halvewege dacht ik waar ben ik aan begonnen. De meeste mensen lopen deze wandeling tussen de 6 en 8 uur. Ik heb er iets langer over gedaan, 8.5 uur. Ik heb er flinke blaren aan over gehouden, maar wat een uitzichten.

Dag 8:

Wakker geworden met spierpijn. Wegaan naar Wellington. Onderweg hebben we nog een potje Gumboat gooien gespeeld. Echt grappig om te zien. In Wellington aangekomen hebben we een wandeltocht gemaakt door de botanische tuinen. 's Avonds onze laatste maaltijd met de hele groep. De volgende dag ging de helft terug naar Auckland. Dat was de heledag in de bus zitten. Echt vermoeiend en saai!

Dit was in het kort de afgelopen 9 dagen. Nu ga ik weer terug naar de Bays of Iland en mijn openwater PADI halen.

Tot snel!

Thea

Wat heb je veel gezien en gedaan in negen dagen. Leuk om achter al die schapen te zitten. Mooie foto's van de watervallen en de vulkaan. Ook de cultuur van de Maori's lijkt me interssant om mee te maken . Fijne reis nog.

Anja en René

Wat een belevenis. Dolfijnen, kajakken, vulkanen, Maori en 4-wheel drive. Geniet en dan kunnen wij straks van de foto's genieten.
Heel veel plezier met het behalen van het open water brevet.

Grace en Govert

Hoi Anne,
Wat een mooie verhalen allemaal!! Wij wachten met spanning op de foto's. Heel veel plezier met het vervolg van je reis.
groetjes Grace en Govert

Koos

Vette foto's vd rondreis zus. Super vette natuur, kayakken. Echt leuk allemaal. Wat ben je aan het gooien op die ene foto? Xx

Anne

Hey koos, ik ben een gumboat of te wel een regenlaars aan het gooien. Dit is hier een sport. Beetje raar maar wel grappig om te doen, we hebben gelachen met zijn alle. Groetjes je zusje